Lång väntan, ett beslut taget och har ännu inte fått svar

Har nämn tidigare om att jag har väntat på svar ang om Ina. Jag och Dan har beslutat oss för att flytta ihop, i Narvik som ligger i Norge. Jag vet att amstaff är förbjuden, men jag anser att man kan alltid försöka att prata med myndigheterna där och förklara saken och få dispens. Dan började med att besöka mattilsynet i Ålseund för att få höra vad de sa, där blev D hänvisad vidare till polismyndigheten i Narvik där vi väntade på svar i några dagar och fick som svar att det är riktigt synd att man inte kan få ta med sig sin hund när man ska flytta till ett annat land. Denne polisman skulle föra ärendet vidare i hierarkin men åter kom med ett inte dåligt men inte ett bra svar. Då de inte är dom som stiftar lagarna i Norge blev D ännu en gång hänvisad till en annan, denna gång blev han hänvisad till justitiedepartmentet. Där är vi idag, har ännu inte fått något svar men har fattat ett beslut tillfälligt nu ändå.

Då vi kommer att flytta redan nu på torsdag den 1/12. Vi har haft en back up plan hela tiden om det är så att vi inte kommer att få någon dispens. Backup planen har varit att min bror Micke ska bli fodervärd till Ina i 6månader till att börja med under tiden. Vi har sagt 6 månader till att börja med sen därefter får vi se hur allt kommer att gå med jobb för mig och hur vi kommer att trivas. Så nu har jag tjänstledigt i 6 mån från SBT. Men då han jobbar på sjön än så länge och och ska ut på tisdag kommer han att hämta Ina redan nu på söndag/måndag tills vi får svar. Får vi dispens kommer vi att åka tillbaka till Sverige för att hämta Ina. Om det inte skulle bli så kommer M inte att fortsätta på sjön utan börja jobba på land.

Annonser

2 thoughts on “Lång väntan, ett beslut taget och har ännu inte fått svar

    • Bättre sent än aldrig :) Ja, tyvärr så är de ju så. Men är nästan 100% säker på att det stod något på svenska amstaff klubbens sida något om att NKK skulle försöka övertala politikerna att ändra lagen då det inte är fel på hundarna men däremot hundägarna. Men som sagt, väntar fortfarande på svar men vill absolut inte riskera med att ta med Ina tills vi får något. Utan åker hellre och hämtar henne senare istället.
      Tack så mycket Sofie :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s