Botten napp

Har skapat en ny kategori ”Fiske” då jag känner och vet att det kommer att bli en hel del fiske i framtiden och som jag mer än gärna vill dela med mig om i text och bilder.

Hade bestämt mig redan igår att jag skulle ut för att fiska om det inte blåste så mycket. Blev väckt runt kl 06.00 som vanligt av två underbara nyfikna pigga ljusblåa ögon som sitter och stirrar på mig bredvid sängen och vill ha frukost och uträtta sina morgon behov. Men nej då, hon fick så snällt lägga sig igen och vänta i 1h, trodde jag ja. Blir jag väckt kan jag i alla fall inte somna om fören allt det är bort gjort. När jag väl klev upp såg jag vilket underbart väder det var ute. Strålande sol och klarblå himmel utan något moln så långt jag kunde se. Blev sängen för en och annan timme till sen blev det frukost och innan jag har hunnit ut med en färdigpackad väska med drag och allt annat som behövs för att lyckas med att fiska. Kom ut en bra tid tyckte jag, strax innan kl 10. När jag väl kom fram till platsen som jag hade bestämt mig för så blev solen åter igen liga osynlig som den har varit de senaste dagarna.

Började med att fotografera lite på platsen innan jag började fiska. Det var lågvatten och jag var bara tvungen att ta kort medan jag hade chansen idag. Där jag fiskade och tro mig det finns mycket fisk där, sej och torsk som är lite större, ligger det ett tyskt skeppsvrak från 2:a världskriget. Det blev bombat under kriget och skulle in till land så fort som möjligt och körde upp på land. Resten har vattnet gjort.

Blev sedan lite fiske. Fick mitt första napp ganska fort ändå, bara efter några få kast men tappade tyvärr fisken, en sej. Eller, den snarare släppte precis innan jag fick upp den på land. Precis vid vattenytan! Lite irriterande? Ja.. Hade varit perfekt att använda till att fiska torsk med. Efter ett lite längre tid kände jag hur en fisk var och små nafsade på draget men fastnade aldrig. Lite tråkigt men var ute i alla fall i ca 4h med att fotografera och fiska. Arya roade sig med att hitta något att äta bortsett från all tong som ligger uppe på land när det är lågvatten. Ropar man bara på henne så ser man hon sticka upp huvudet bakom en sten i närheten av en. Fick tre botten napp i alla fall så det blev en kort tur in på butiken för att köpa 4st nya drag. Jag avbröt fisket lite för tidigt tyckte jag med det började blåsa allt för mycket strax efter lunchtid och Arya började bli helt utslagen. Så efter ca 4h friskluft har jag haft en helt utslagen hund resten av dagen. Knappt att hon orkar gå ut på korta promenader. Men mycket sitter kvar sen helgen märker jag sen hon fick spendera den tillsammans med en kollega till mig och hennes sambo och en fisketur med husse i några timmar i måndags kväll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s